divendres, 24 de novembre del 2023

5.600 infants morts a Gaza: Atureu la massacre!

 


L'article de Catherine Russell -és subdirectora executiva d'Unicef- Gaza: una catàstrofe de salut pública, permet fer-se una idea del que està passant els territoris ocupats per Israel, a la Granja de Gaza.

A tall d'exemple:

-"La setmana passada el molí d’Al-Salam, a Deir al-Balah, va ser bombardejat i es va veure obligat a tancar. Era l’últim molí fariner en funcionament a la Franja.

-Segons les normes humanitàries internacionals, una persona necessita un mínim de gairebé quatre litres d’aigua neta al dia per beure i satisfer les necessitats personals bàsiques. A Gaza aquesta norma està lluny de complir-se: al voltant del 96% de l’aigua es considera no apta per al consum humà.

-Des de mitjans d’octubre s’han notificat més de 71.000 casos d’infeccions respiratòries agudes i més de 22.000 d’infeccions diarreiques en nens de menys de 5 anys. Les Nacions Unides calculen que a Gaza 50.000 embarassades –5.500 de les quals pariran previsiblement el mes que ve– ja no poden accedir a serveis bàsics de salut prenatal i nutrició. Les dones malnodrides tenen més probabilitats de morir i patir complicacions durant l’embaràs i el part. També és més probable que els seus fills neixin massa petits, massa prims i vulnerables a la desnutrició, les malalties i la mort. Més de 105.000 mares lactants malden ara a Gaza per alimentar-se i poder donar el pit als seus fills.

-Cinc mil d’aquests nens podrien patir emaciació greu, és a dir que una pèrdua de pes perillosa i uns sistemes immunitaris molt debilitats els posarien en perill imminent de mort, fins i tot per malalties com el refredat comú, altres infeccions respiratòries i la diarrea.

-Els nens de Gaza ja han suportat massa morts i patiments. Segons el ministeri de Salut de la Franja, dirigit per Hamàs, aquestes últimes set setmanes han mort com a mínim 5.600 nens i prop de 9.000 han resultat ferits a causa de l’actual conflicte."

+++

Tota aquesta tragèdia humana -l'assassinat de nens i nens- no té cap precedent en els últims cinquanta anys, caldria anar a la Segona Guerra Mundial. I malgrat el que s'ha està fent per part de Israel, la Comunitat Internacional, ni tan sols, crida els ambaixadors dels respectius països per donar constància del rebuig al patiment incommensurable que pateix la població civil de Gaza a mans del exèrcit israelià. Una de las raons, és els control dels mitjans de comunicació que aposten clarament, per l'estat hebreu. Facin el que facin, sempre està justificat, matar nens també. L'aviació israeliana bombardeja des de 10.000 metres d'alçada nuclis urbans densament poblats. Així que inevitablement, el número de baixes civils serà molt elevat, però això, per els govern israelià, no es cap obstacle per intensificar el bombardejos. Eliminar els enemics, a tots, es el que compte. Criticar la barbàrie israeliana no es antisemitisme. Israel és l'únic país petit del mon que pot massacrar els palestins sense cap mena de por a rebre sancions per part de la Comunitat internacional, i això la fet incontrolable i d'una brutalitat elevada  al quadrat del que va fer Hamàs al 7 de novembre.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada