"En períodos de revolución siempre son los mejores los que mueren. La ley del sacrificio deja la última palabra a los cobardes y a los prudentes, puesto que los otros la han perdido al dar lo mejor de sí mismos. Hablar supone siempre haber traicionado" (pág.281)

["En períodes de revolució sempre són els millors els que moren. La llei del sacrifici deixa l'última paraula als covards i als prudents, ja que els altres l'han perdut en donar el millor de si mateixos. Parlar suposa sempre haver traït"]

Tres imatges d'una guerra que té un culpable Vladímir Putin, i un poble, el ucraïnès que està patint un calvari, com a totes les guerres. Destrucció de ciutats, desesperació i impotència davant d'uns fets inimaginables fa tan sols un mes. La anomenada Comunitat Internacional, s'ho mira amb resignació. Hi ha bones paraules, però malgrat tot, els ucraïnesos estan sols en aquesta guerra. Quant s'ha acabarà aquest mal son? Ara per ara ningú  ho sap del cert. Segur que Putin no s'ha esperava aquesta resistència. Cal recordar que l'annexió de Crimea al 2014 no va haver cap resistència. Potser Putin no sap com acabar-la per vendre-la com un èxit a casa seva. No puc imaginar-me el que estan passant els ucraïnesos veien com les seves vides i les seves cases estan destruïdes per un dèspota que sembla que té el 70% de suport a Rússia.

diumenge, 20 de març del 2022

R.Madrid-0 Barça-4:

I

Una primera part molt bona d'un Barça que ha trobat porteria (2), però que podia haver marcat més gols. Un equip que ha jugat molt còmode, amb un R.Madrid que ha estat present els primers 20'. Un bona oportunitat es tot el seu balanç. No jugava per part del R.Madrid del seu millor home, Benzema, ha permès a la defensa del Barça jugar sense gaire estres.

Aubameyang, ha sigut l'home determinant del Barça. El seu fixatge ha estat un encert. Instint de gol, malgrat les oportunitats perdudes. Ferran Torres, li costa marcar. Amb 0-2 ha arribat la primera part. Un R.Madrid que no ha jugat al seu nivell. El Barça no li ha deixat jugar.

II

La segona part ha sigut una repetició de la primera. En deu minuts el Barça ha marcat el dos gols. Un de Ferran Torres, amb un gran gol i Aubameyang amb un gol de fantasia, amb l'ajuda del VAR. Allà es va acabar el partit. Un R.Madrid desconegut sense esmà ni ànima i un Barça que volia el 0-5, però ja no s'ha mogut el marcador. Victoria balsàmica, però que encara estem molt lluny de la classificació amb el R.Madrid. Cal tocar de peus a terra.